Untitled
25 okt 2013
week 19: 18 t/m 24 oktober

Op 18 oktober ben ik met Laura naar het consultatiebureau geweest. Ze woog 6.030 gram en was 63,5 cm. Alles was goed. Ik kan nu (vanaf de 4 maanden) gaan beginnen met de groente-/fruithap als ik denk dat Laura daar klaar voor is. Ik heb inderdaad het idee dat ze behoefte heeft aan meer dan alleen de borstvoeding. Ze sabbelt veel op haar handje en is onrustiger als wij eten. De laatste voeding blijft nog even, maar dat vind ik niet erg. Soms zou het fijn zijn een keer goed bij te slapen en op tijd naar bed te kunnen, maar ik geniet eigenlijk ook altijd wel van mijn momentje met Laura als Mark en Bas allebei slapen en ik Laura voed. Bij het zetten van de prikken heeft Laura gehuild, maar daarna was het gauw weer over. We zijn samen met tante Maartje, oom Tom, Eline en Bas bij opa en oma Van Aerle geweest, waar Laura lekker in de box heeft liggen slapen.
Laura heeft op 19 oktober tot maar liefst 08.30 uur uitgeslapen! Omdat Laura vanavond bij opa en oma Van Aerle gaat logeren en het alweer even geleden is dat ze uit een flesje gedronken heeft, heb ik vanochtend gekolfd en haar een flesje gegeven. Laat in de middag zijn we naar opa en oma Van Mierlo geweest. Laura lag onder de babygym, waar ze af en toe flink met haar beentjes tegenaan trapte, totdat de babygym (van stof) dubbel klapte en Laura ertussen lag ;-). Bas is bij opa en oma Van Mierlo blijven logeren en Laura hebben we naar opa en oma Van Aerle gebracht. Ik heb Laura daar nog gevoed en heb haar samen met oma Van Aerle in het campingbedje gelegd. Ze is lief gaan slapen, maar helaas is het logeren niet helemaal gelukt. Ze wilde namelijk het flesje niet. Opa en oma hebben het een hele tijd geprobeerd, maar ze wilde niet drinken. Ze liet zich prima haar pyjamaatje aan doen, het verschonen ging goed, maar drinken niet. Op zich natuurlijk niet raar, ze heeft 4 maanden lang alleen maar borstvoeding gehad en de keren dat ze al uit een flesje moest drinken, kreeg ze het flesje van mij of van Mark. We hebben Laura ’s nachts nog opgehaald en zelf geprobeerd het flesje te geven, maar ook van Mark en mij wilde ze het niet. Ze had wel honger, want uiteindelijk heeft ze wel veel bij mij gedronken.
Ook op 20 oktober heeft Laura tot 08.30 uur geslapen. We zijn Bas op gaan halen bij opa en oma Van Mierlo. Tante Monique, oom Anton, Esther en Lars waren er ook. ’s Middags hebben we met zijn vieren een stuk gewandeld.
Op 21 oktober zijn we ’s morgens bij Agnes, Lisa en Tim op bezoek geweest. Toen Laura bij mij op schoot in slaap viel, heb ik haar in de box gelegd, maar toen was het speelgoed van Tim toch wel erg interessant en wilde ze niet meer slapen. Thuis heeft ze wel goed geslapen. ’s Middags kwamen Willemiek en Sanne op bezoek.
Laura heeft op 22 oktober haar eerste groentehapje gehad: wortel. Ik had, net als bij Bas, wel wat rare gezichten verwacht, maar het leek haar niet zoveel te doen. Ze heeft maar een paar hapjes gehad, maar het begin is gemaakt. We zijn ’s middags naar tante Willeke gewandeld. Oma Van Aerle, tante Maartje en Eline waren er ook.
Op 23 oktober zijn we naar het centrum gewandeld om boodschappen te doen. Ik heb Laura bij opa en oma Van Aerle gevoed. Bas is er erg duidelijk in dat hij NIET met Laura in het grote bad wil. Ik heb het hem vandaag ook weer verschillende keren gevraagd, maar hij zegt iedere keer: “nee, Laura uit!” ;-). Dus ook vandaag is Laura eerst in bad geweest om daarna plaats te maken voor Bas.
Ook op 24 oktober hebben Bas, Laura en ik een stuk gewandeld.
Ik heb Laura 4 dagen achter elkaar wortel gegeven, zodat ze aan de smaak kan wennen. De eerste dag heeft ze een paar hapjes gehad, maar de dagen daarna duwde ze alles wat ik in haar mondje kreeg, met haar tong weer naar buiten. Ik ga over een tijdje weer wortel proberen, en geef haar nu eerst een ander groente- of fruithapje; als ze dat ook niet wil, dan stop ik even, want dan zal ze er toch nog wel niet aan toe zijn.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative